Vi skabte den Coatede franske nougat
i år 2016, som vi har navngivet “Nougats”.

Den hvide fransk nougat har altid været noget helt specielt for mig. Det hele startede for mange år siden, da jeg allerede som helt lille havde en meget stor passion for brød, kager og søde sager. Jeg greb enhver lille chance der bød sig, for at få lov til at være med i køkkenet. Det var hyggeligt og sjovt! Og særligt ved juletid var der næsten ingen grænser for hvor meget der skulle bages, koges og dyppes. Kageoplevelser som står meget klart for mig, var besøgene hos min farmor, for hun var mindst lige så glad for kager og søde sager som jeg var. Masser af hjemmelavet kage, slik og så den hvide franske nougat – det var lige præcis den jeg så frem til. Ja – den franske nougat smagte lige så godt som sidste gang.

Mange år er nu gået i brød og kage universet. Jeg har arbejdet i konditor og bagerfaget igennem de sidste 36 år – bl.a. 14 år i mit eget specialkonditori og de seneste 3 år er gået med kageundervisning af over 1000 kursister.
Jeg har tit tænkt på, at fransk nougat ville jeg gøre noget mere ved. I år 2013 begyndte jeg at eksperimentere med fransk nougat. Jeg ville lave noget anderledes og tidssvarende – og noget der smagte af alle de dejlige råvarer, som er kendetegnet for den berømte, hvide franske nougat. Jeg har kogt sukkerlager i lange baner dag og nat – i bogstavligste forstand, for at få lavet den perfekte opskrift og i 2016 lykkedes det endelig.
Mine coatede franske nougats med mange forskellige smags kombinationer, er en verdensnyhed og bliver ikke lavet andre steder overhovedet.

Idag har jeg et bredt sortiment af forskellige typer coated og dejlig fransk nougat som jeg producerer. I alle varianterne er smags nuancerne nøje afstemt efter hinanden, så hver en variant er helt unik. Der er en smag til alle – til dig der helst vil have det sure, det søde eller måske er du til fransk nougat med lakrids?

Jeg er sikker på at du finder dit helt eget favorit stykke.

Kærlig hilsen Susanne Gervø